• Контактирајте нас

  • Страница за наставнике

  • Корисни линкови:

Активности у вези уписа у средње школе


У календару уписа дошло је до одређених промена у датумима које можете погледати овде.

Такође, на интернет адреси http://www.upis.gov.rs, након уноса свог идентификационог броја, ученици ће моћи погледати све релевантне податке о себи, почевши од броја бодова које носе из основне школе, преко резултата завршних испита, листе исказаних жеља па све до школе у коју су распоређени након дана за расподелу по средњим школама. На тој адреси, ученици ће у недељу, 5. јула од 8 часова, моћи да изврше проверу унетих листа жеља. Уколико приметите грешку без одлагања обавестите одељенског старешину о томе, и то најкасније до 12 часова истог дана.

Новина је и могућност уписа у средњу школу онлајн, без одласка у школу у коју сте распоређени, и то преко портала Е-управа који се налази на интернет адреси http://www.euprava.gov.rs

У четвртак и петак, 9. и 10. јулa 2020. године, на Порталу еУправа биће доступна нова услуга Електронски упис – еУпис у средњу школу. Услуга ће бити омогућена за све редовне школе и гимназије осим музичких, балетских, специјалних и приватних школа.

Средње школе ће по пријему пријаве коју је родитељ попунио на Порталу еУправа, по службеној дужности прибавити податке о ученику из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и информацију из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу, као и податке о претходно завршеном образовању, на бази чега је ученик и био распоређен у ту средњу школу. На основу тих података и података које је родитељ попунио у пријави овлашћено лице школе ће завршити упис, без потребе да родитељ долази у школу.

Дакле, потребно је само да родитељ има креиран налог на Порталу еУправа како би  могао да покрене услугу еУпис у средњу школу. Због тога сви родитељи (или други законски заступници) који имају децу за упис у средњу школу треба да провере своје налоге на Порталу еУправа. Уколико их немају, потребно је да их креирају, како би 9. и 10. јуна 2020. године електронски уписали своје дете у средњу школу у којој је распоређено.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s