• Контактирајте нас

 • Страница за наставнике

 • Корисни линкови:

Учење на даљину

06.04.2020.

Како су наставница хемије Катарина Ралић, наставница немачког језика Наталија Кулачић и наставница ликовне културе Татјана Шашић такође прешли на наставу путем Гугл учионице, погледајте ажурирану табелу са начинима реализације наставе на даљину:

Начин реализације наставе на даљину

 


29.03.2020.

Након завршеног анкетирања ученика и родитеља школе, а које се односи на досадашња искуства наставе на даљину након прве недеље, закључено је следеће:

 1. 93,9% ученика редовно прати наставу путем ТВ програма
 2. 40,4% ученика је одговорило да им се свиђа да уче од куће, 47,5% је одговорило да им се делимично свиђа, док се 12,1% ученика не допада учење од куће
 3. Ученици у просеку проводе 3-4 сата дневно пратећи наставу и решавајући задатке
 4. 40,4% ученика се сада осећа више оптерећено у односу када су редовно ишли у школу, 40,4% се не осећа више оптерећено док 19,2% ученика сматра да је мало више оптерећено него до сада.
 5. Половина ученика самостално учи код куће, док је половини потребна помоћ (углавном ученицима нижих разреда)
 6. Што се тиче начина учења на даљину, ученицима највише одговара:
 •   Часови на телевизији
 •   Комуникација путем мејла
 •   Платформе за учење

Разматрајући резултате упитника, а и досадашња искуства предметник наставника, на састанку Педагошког колегијума школе договорено је следеће:

 • Како би се равномерно распоредиле обавезе ученицима утврђени су дани када ће предметни наставници постављати нов материјал ученицима, и то једном недељно изузев српског језика и математике који ће материјал постављати два пута недељно. Након постављеног материјала ученици ће имати недељу дана да дају повратну информацију наставнику. На овај начин дневно ће се постављати материјал из 2-3 предмета, чиме би ученици требали бити растерећенији и могли боље организовати своје време и обавезе.

Погледајте дане постављања новог материјала

 • Наставници ће утврдити време „консултација“ са ученицима када ће ученици моћи у контакту са њима да разјасне нејасноће које имају у вези материјала.

Погледајте термине консултација предметних наставника са ученицима

 • Пошто су још неки наставници прешли на коришћење Гугл учионице, поново постављамо начине постављања материјала:

Начин реализације наставе на даљину

 • Након недељу дана, поновиће се упитник ученицима како би се проверило да ли су се направили неки позитивни помаци.

21.03.2020.

Поштовани ученици и родитељи,

Као што знате, 16. марта 2020. године одлуком Владе Србије уведено је ванредно стање у земљи и између осталог прекинут образовно васпитни рад у свим школама на територији Републике Србије.

Одлуком Министарства просвете, образовно васпитни рад је настављен од 17. марта у виду наставе на даљину, путем емисија на каналу РТС 3 и обавезом наставника да ученицима учине доступним додатне наставне садржаје, изврше увид у њихов рад и залагање како би их на крају године могли оценити и, чак и у овим условима, школску годину успешно привели крају.

Претходних дана наставници и одељенске старешине су ступали у контакт са ученицима и родитељима како би их обавестили о начинима међусобне комуникације и дистрибуције садржаја.

На следећем линку можете видети на који начин ће појединачни наставници вршити интеракцију са ученицима (документ ће бити допуњаван уколико дође до неких промена).

У табели ћете видети да одређени број наставника као платформу користи Гугл учионицу. За приступ вам је потребан Гугл мејл налог. На интернет страници http://www.classroom.google.com улогујете се својим Гугл мејл налогом и након логовања притиснете знак + у горњем десном углу прозора и одаберете Придружи ме предмету (Join class), након чега ћете унети приступни код предмета. Уколико имате нејасноћа око приступа можете се обратити предметном наставнику или одељенском старешини.

Током недеље ћемо извршити анализу оптерећености ученика и по потреби кориговати обим достављених материјала и задатака.

Такође, желели би да вас замолимо за разумевање јер је и за нас, као и за вас, све ово ново али ћемо уз међусобно разумевање и сарадњу постепено превазићи све проблеме.

Чувајте се и будите здрави!